keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

BRŁO BRWHOUSE Tasting Set


BRŁO, Berliini, Saksa
http://www.brlo.de/
5×0,15 l hanasta BRŁO BRWHOUSE, Berliini, Saksa

Oluet oikealta vasemmalle:

Berliner Weizen
ABV: 4% Tyyli: Berliner Weizen
Muut arvostelut: Ratebeer Beeradvocate
Hapan, kuten tyyliin kuuluu, mutta myös viinimäistä rypäleen makua. Muistuttaa huonoa valkoviiniä tai kotiviiniä. Belgialaista meininkiä Saksassa.

Helles
ABV: 5% Tyyli: Helles
Muut arvostelut: Ratebeer Beeradvocate
Näyttää peruslagerilta. Ensi vaikutelma on maltainen ja tuntuu, että humalaa voisi olla enemmän, mutta kyllä sitä loppujen siellä on. Ihan OK Münchenin vähemmän humalaisen lager-tyylin edustaja.

Pale Ale
ABV: 6% Tyyli: American Pale Ale
Muut arvostelut: Ratebeer Beeradvocate
Ulkonäön perusteella voisi luulla Hefeweizeniksi, mutta onkin moderni (American) Pale Ale. Tässä ei sentään ole tavanomaista citrus-hedelmien makua, vaan muita hedelmiä. Aluksi tuntui vähän palanneelta. Humalat ovat itseasiassa melko kitkeriä, vaikka ovatkin amerikkalaisia lajikkeita.

German IPA
ABV:7% Tyyli: India Pale Ale
Muut arvostelut: Ratebeer Beeradvocate
Klassinen brittiulkoasu: tumma meripihkan väri. Vaahtoa on enemmän kuin brittioluissa yleensä. Maku on sopivan maltainen, jotta humalainen kokonaisuus pysyy tasapainossa. Helppo juotava - onneksi ei ole isoa tuoppia.

Porter
ABV: 7% Tyyli: portteri
Muut arvostelut: Ratebeer Beeradvocate
Panimo määrittelee tämän Itämeren portteriksi, mikä yleensä tarkoittaisi pohjahiivaolutta, mutta tämä vaikuttaa aivan historialliselta portterilta eli siltä, miltä se maistui ennen 1900-lukua. Nykyään pienpanimot usein maustavat portterinsa paahdetulla ohralla Guinnessin tapaan, mutta se kuuluu minusta kuivaan Irlantilaiseen stoutiin, ei portteriin. Tässäkään sitä ei ole käytetty. Maku on kuitenkin ennemminkin kuiva kuin makea ja hieman viinimäinen. Hieno. Niin, se hiiva - Koffin portterikin on tehty pintahiivalla, joten kai tämä sitten on pintahiivaportteri.


Näkymä panimoravintolan baaritiskiltä.


Ja näkymä panimoravintolasta ulkopuolelta.


Rakennuksen toteutustapa on melko omalaatuinen. Laivan konteista kyhätty kaksikerroksinen aaltopeltihalli. Erikoista on myös se, että tämä panimoravintolan kyltti on pelkästään englanniksi, vaikka ollaan Saksassa. Baaritiskin henkilökuntakin tuntui puhuvan keskenään englantia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti