lauantai 6. toukokuuta 2017

Uerige Alt

Uerige Obergärige Hausbrauerei, Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen, Saksa
http://www.uerige.de/
ABV: 4,7% Tyyli: Altbier
3-4 kpl 0,2 l tuoppeja sekä myöhemmin 0,33 l pullo Zum Uerige, Düsseldorf.
Muut arvostelut: Ratebeer Beeradvocate Untappd
Panimoravintolan nykyinen nimi on vuodelta 1862, kun omistajaksi tuli Wilhelm Cürten Hän oli aina niin pahalla päällä, että sai lisänimen "uerig". Samassa paikassa on ollut panimoravintola jo jostain 1600-luvulta lähtien. Panimon mukaan tätä olutta on tehty vuodesta 1862.Mainittu Michael Jacksonin kirjassa Great Beer Guide ja kirjassa 1001 Beers You Must Try Before You Die. Maku on vähemmän maltainen kuin eräillä kilpailijoilla ja niinpä maussa tuntuu humala ja hiivasta tulevat hedelmäiset sivumaut.





Tämä panimo (samoin kuin myös ainakin Schumacher) käyttää edelleen vierteen jäähdyttämiseen samanlaista laakeaa allasta kuin lambic-panimot. Vierrettä ei tosin jäähdytetä altaassa aivan loppuun asti, jotta sekaan ei tule villihiivoja ja mikrobeja.


Altaan nimitys Kühlschiff (engl. coolship, holl. koelschip) viittaa kattoholviin, joka muistuttaa ylösalaisin käännettyä laivan runkoa.


Käyminen tapahtuu edelleen päältä avoimissa altaissa.


Olut tarjoillaan panimoravintolassa näistä pienistä puisista tynnyreistä, jotka tosin on sisäpuolelta vuorattu muovilla, jotta puun maku ei tartu olueeseen. Tynnyri nostetaan tiskille ja siihen kiinnitetään hana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti